contract zonder troef

ZoBridge.com

> Onthaal

Zo Bridge!

slagen


Tips & tricks voor bridge


Weergave bij de biedingen

De weergave is eerder een speltechniek dan een regel. De software speelt en interpreteert al de conventies en weergaves die hier voorgesteld worden. Te uitgebreid om in een paar lijnen uit te leggen. Alle afspraken, van de meest eenvoudige tot de meest ingewikkelde, worden automatisch aangeduid door de software, naargelang het verloop van de biedingen. Met bovendien uitleg, die erg handig is voor beginners, maar ook voor de meer ervaren spelers, die voortdurend vooruitgang zullen kunnen boeken. Ziehier, de meest courante biedconventies:
Hogere 5de, 1SA 15-17H, 2SA 20-21H, 2ruiten forcing de manche, 2klaveren onbepaalde sterkte, 2harten et 2schoppen zwak, Stayman, Blackwood 30-41, Cue-bid, Relais, Jacoby voor hoge kleuren en lage kleuren, Chassé-Croisé, Splinter, Roudi, Truscott, Lebensohl, Canapé, Ping-pong, 3SA Gambling, Michael précisé.

Weergave van de speelkaart

* strikt even-oneven
* vierde van de lange kleur in de contracten zonder troef bij het uitkomen
* klassiek reekshoofd
* roepen met hoge kaarten en passen met lage kaarten, ongeacht het soort contract
* bij het zich ontdoen van slechte kaarten, direct roepen op de kleur

Een beetje strategie

Begin eerst met de kleur die door de partner geboden werd of de honneursreeksen zoals ARD of RDV enz. Met troef: begin met een SINGLETON (enige kaart in zijn kleur) die geen troef is.
Het spel met de blinde: tel uw slagen kleur per kleur. Speel vrij als u slagen mist.
Om een kleur vrij te maken, kunt u:
* speel uw sterke kaarten in de kleur om de grote honneurs van de tegenstander te doen vallen,
* een impasse proberen, d.i. een slag proberen halen met een honneur met één kans op twee,
* van deze kleur troef maken met de troeven van de blinde. ABC in verdediging: speel opnieuw de kleur van de partner, roep met een hoge kaart wanneer de kleur u bevalt of pas met een lage kaart.terug naar overzicht